فصل اول – دفاتر تجارتي:
فصل اول
کارت بازرگانی حقوقی (شرکتی )
۱- ارائه اصل شناسنامه مدیر عامل و کارت ملی و یک سری کپی از شرکت نامه و روز نامه رسمی.
۲- نشانی شرکت باید دارای سند به نام یکی از مدیران یا اجاره نامه محضری باشد و بازدید هم دارد .
۳-مدیر عامل دارای سابقه کیفری نباشد و حداقل دارای مدرک دیپلم و ۲۵ سال سن باشد .
۴- هیچ کدام از هیئت مدیره سابقه چک برگشتی نداشته باشند .
۵- قبلا کد اقتصادی اخذ شده باشد و اخذ مفاصا حساب وثبت نام ارزش افزود.
و) علامت و یا نام تجاری (برند )
شاید تا به حال بارها به نام های همچون گلرنگ ، پونل ، اشی مشی ،چی توز ، و یا اسامی لاتینی مانند اپل ، نایک ، جی وی سی ، سامسونگ ، و غیره بر خورده باشید همه این اسامی نام های تجاری هستند که می توانند با خود شکلی هم داشته باشند .
واژه هایی مانند برند ، لوگو ، آرم تجاری ، نام تجاری همه بیانگر یک خواسته اند .البته برند یا نام تجاری به اسم محصول اطلاق می شود مثل ال جی و لوگو و یا آرم تجاری به شکل کنار اسم که در ال جی یک دایره اطلاق می گردد.
یکی از مهمترین عوامل در بازاریابی و کسب آن انتخاب درست و به جای نام تجاری است . همواره نام های تجاری که دارای مفهوم خوبی هستند و یا در زبان خوب می چرخند بزودی در بازار مطرح می شوند اما موسسه گلستان که سابقه ثبت تمامی برند های فوق و بسیار از برند های مطرح ایران را دارد فعالیت تخصصی خاصی در این مورد دارد.
اما مدارک لازم
نام و علامت تجاری به ۲ دسته ثبت می شود.
اول: به صورت حقیقی ( جهت افراد مختلف به صورت شخصی)
دوم :به صورت حقوقی (جهت شرکتها)
در صورتی که شخص تقاضای ثبت علامت را داشته باشد مدارک ذیل لازم است .
مراحل انجام کار
پس از تکمیل مدارک فوق و ارجاع آن به اداره ثبت شرکتها حدودا ۲ ماه زمان می برد تا جواب علامت مربوط اخذ شود در صورتی که ایرادی قانونی نداشت و عینا ثبت نشده بوده ومشابه کلمه دیگری نبود اداره ثبت شرکتها نسبت به ثبت تقاضای آن اقدام میکند و در صورتی که مشابه داشت نیز اخطاری صادر می شود و از ادامه کار باز می مانیم .
در صورتی که که ثبت تقاضا شد پس از ۱۵ روز در روزنامه رسمی چاپ میشود و به مدت یک ماه برای افرادی که نسبت به ثبت علامت اعتراض دارند در یک نوبت چاپ می شود اگر پس از یک ماه کسی نسبت به آن معترض نشد نسبت به ثبت دائم آن اقدام می شود .
البته ثبت دائم علامت و نام تجاری ۱۰ ساله است و هر ۱۰ سال باید تمدید شود ضمنا به این نام و علامت تجاری شماره ثبت متعلق می گردد و فاقد مالیات می باشد
ضمنا در صورتی که در مدت زمان ۳۰ روز فردی یا شرکتی به شکل و نام مورد در خواست اعتراض کرد پرونده به دادگاه رجوع شده و قاضی تصمیم می گیرد که اعتراض درست یا مردود .
نکته
اول اینکه نام تجاری قابل انتقال است یعنی در صورتی که فردی نام تجاری داشته باشد می توانند آنرا به فردی یا شرکت دیگری از طریق تنظیم سند صلح در دفترشخانه منتقل کنند و طی نمودن مراحل اداری در اداره ثبت شرکتها نیز به عهد موسسه است .
دوم اینکه جهت تسریع در کار ثبت و استعلام علامت امکاناتی قانونی هست که حتما با مسئول مربوط مشورت شود .
توجه
قبلا هم گفته شد در صورتی که نام تجاری مورد نظر لاتین بوده حتما کارت بازرگانی لازم است .زیرا طبق قانون مجلس استفاده از اسامی لاتین برای نام افراد وشرکتها وعلامت تجاری ممنوع است و طبق تبصره ای استفاده از نام لاتین برای علامت جهت صادرات آزاد و صادرات داشتن کارت بازرگانی الزامی است .
توجه
همانطور که گفتیم یکی از مهمترین مدارک برای ثبت علامت جواز صنایع می باشد که معمولا متقاضی نسبت به دریافت آن مشکل دارد که البته یکی از دخمات این موسسه اخذ جواز صنایع و نوشتن طرح توجیهی است.
در نتیجه به راحتی می توان از یک مشتری نام تجاری یا علامت تجاری ، قرداد جوازصنایع هم گرفت در نتیجه یکی از پر درامد ترین کارها خدمات ثبتی بحث علامت تجاری است ضمنا با روند عضویت در وزارت کار هم می توان علامت تجاری ثبت کرد که بیشتر برای کارهای خدماتی مثل پوشاک و فست فود وکافی شاپ و غیره می باشد.
طرح صنعتی : طرح صنعتی به عبارت ساده عباریست از کالا یا نوع بسته بندی که دارای نوآوری و اصلات و شکل جدیدی باشد حتما در صورت ثبت شرکت های تولیدی و یا تغییرات می بایست به مدیران شرکت یاد آوری کنید که در صورتیکه کالای جدید یا بسته بندی جدیدی دارند ابتدا ثبت کنند سپس اقدام به تولید نمایند تا حقوق ایشان ضایع نشود و رقبا کپی برداری ننمایند .
ثبت شرکت ها،موسسات،موسسات غیر تجاری،مالکیت صنعتی،رتبه بندی – قسمت سوم
صورتجلسات و تصمیمات
باز هم همان واژها ئی که قبلا اشاره شد به علاوه نقل و انتقال سهام و یا تمید مدیران و غیره اصطلاحاتی است که مکالمه تلفنی از شما خواسته می شود.
اما باز هم در این نوع شرکت صورتجلسه در دو مجمع عادی و فوق العاده و همچنین جلسه هیئت مدیره تشکیل می گردد.
وظایف مجمع فوق العاده و عادی هم هیچ تغییری نمیکند .مجمع فوق العاده وظیفه تغییر هر کدام از ۱۹ ماده اساسنامه را دارد اما به وظایف مجمع عادی و یا عادی به طور فوق العاده انتخاب بازرسین و روزنامه کثیر الانتشار هم اضافه می شود ضمنا در شرکتهای سهامی خاص نوع مجمع به نام عادی سالیانه وجود دارد که فقط در چهار ماه اول سال تشکیل میگردد و مهمترین وظیفه آن تصویب تراز و صورتهای مالی و سایر وظایف مجمع عادی به طور فوق العاده شرکت می باشد.
در نتیجه:
مجمع فوق العاده هر گونه تغییر اساسنامه
عادی به صورت فوق العاده تمدید یا انتخاب مدیران ، انتخاب یا تمدید بازرسین ، انتخاب روزنامه کثیر الانتشار
مجمع عمومی عادی سالیانه تمدید مدیران و انتخاب بازرسین روزنامه علاوه بر تصویب صورتهای مالی و تراز نامه برای چهار ماه البته در مجامع اول سال عادی به طور فوق العاده حتما لارم نیست هر ۳ مورد با هم انجام شود می تواند مثلا مدیران تمدید شوند .
پس نتیجه میگریم هر نوع صورتجلسه و یا تغیراتی در یکی از این دو مجمع یعنی عادی یا فوق العاده صورت میگیرد . ثبت شرکت
برای مثال : تغییر ادرس ، تغییر موضوع ، تغییر نام شرکت ، تغییر سرمایه ، چون هر کدام یکی از ماده های اساسنامه می باشند در مجمع فوق العاده تغییر می یابند. ثبت شرکت
اما حد نصاب های جهت تشکیل این دو مجمع ۵۱% است ،یعنی چه برای مجمع عادی چه برای مجمع فوق العاده . ثبت شرکت
فقط مهمترین نکته این است که حداقل لازم جهت تشکیل به غیر از ۵۱% اکثریت عددی سهامداران است که ماده ۱۰۱ قانون تجارت رعایت شود .
البته این حد نصاب ها در صورت اختلاف و حاضر نشدن سهمداران به وجود می آید و در صورتی که همه شرکاء حاضر باشند .
به هیچ عنوانی حد نصاب ها به حساب نمی آیند.
مثال: حامد و علی و پاشا و پایا ۴سهام دار یک شرکت هستند که این شرکت دارای ۱۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰ ريال سرمایه و۱٫۰۰ سهم ۱۰۰٫۰۰۰ريالی سهام هر یک به قرار زیر است :
حامد : ۲۵۰ سهم رئیس و عضو هیئت مدیره
علی : ۳۰۰ سهم مدیر عامل و عضو هیئت مدیره
پاشا : ۱۰۰ سهم نایب ریئس و عضو هیئت مدیره
پایا : ۳۵۰ سهم عضو هیئت مدیره
حال با توجه به اینکه پاشا و پایا در جلسه حضور نمی یابند آیا تغییر موضوع و یا اینکه پاشا را از سمت نایب رئیس عزل کنیم قابل اجرا است یا خیر ؟
جواب:
با توجه به اینکه حامد و علی ۵۵۰ سهم دارد و۵۵% سهام به نام ایشان است از نظر درصددی جلسه رسمیت دارد اما به این علت که دو نفرند نمی توانند مجمع تشکیل دهند . حال اگر هر کدام از آقایان پاشا وپایا به این و نفر ملحق می شوند و تعداد ایشان به ۳ نفر می رسید هر تصمیمی امکان پذیر بود .
البته فراموش نشود در برخی صورت جلسات که اهمیت بسیار کمی دارد مثل تغییر آدرس و الحاق به موضوع و……. و باتوجه به اینکه شریک فرد مثلا همسر و یا مادر ایشان هستند و شاید در شهرستان هستند فرد مورد نظر می تواند نمونه امضاء ایشان بزند و اصولا تغییر آدرس می توانند توسط اکثریت اعضاء هیئت مدیره صورت گیرد.
نقل و انتقال سهام با نام و بی نام
در شرکتهای مسئولیت محدود جا به جایی سهم الشرکه از طریق ورود و خروج انجام می پذیرفت اما در سهامی خاص ورود و خروج سهامداران از طریق نقل و انتقال سهام میسر می شود همانطور که قبلا اشاره شد اولین شرط برای انتقال سهام با نام مراجعه به دارائی و پرداخت مبلغ ۴% ارزش سهام و گرفتن برگه نقل وانتقال از دارائی است پس از آن می توان نسبت به نقل انتقال اقدام کرد .
حال فردی به نام احمد میخواد وارد این شرکت شود . جایگزین پوریا گردد مراتب تغییرات به چه گونه است ؟
جواب :
با توجه به اینکه پوریا دارای ۵۰۰ سهم با نام ۱۰۰٫۰۰۰ريالی است ابتدا صورتجلسه ای مبنی بر نقل و انتقال تنظیم میگردد وهمه یشرکا آنرا امضاء میکنند سپس پوریا به دارائی رفته و۴% مبلغ ارزش سهام خود را معادل ۲٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال است را می پردازد .
۲٫۰۰۰٫۰۰۰=۴% × (۱۰۰٫۰۰۰ ريال) ارزش اسمی × ۵۰۰ ( تعداد سهام ) ثبت شرکت
سپس برگه ای که بیانگر پرداخت ۲٫۰۰۰٫۰۰۰ريال است که برگه نقل و انتقال معروف است را به نزد کارشناس موسسه گلستان داده وپس از آن نسبت به نقل و انتقال سهام اقدام میگردد . به علت دشواری نقل و انتقال سهام با نام پیشنهادی بهتر و موثرتری هم در صورتی که فردی نخواهد از شرکت خارج شود را می توان داد.
مثال : شرکتی دارای ۵۰٫۰۰۰٫۰۰۰ ريال سرمایه و تعداد سهام به قرار ذیل است و تعداد کل سهام برابر ۵۰۰ سهم می باشد .
پارسا ۲۵۰ سهم با نام
پاشا ۱۰۰ سهم با نام
پوریا ۱۵۰ سهم با نام
سوال: در صورتی که فردی به نام علی بخواهد وارد این شرکت شود و پس از ورود ایشان هر چهار نفر به صورت مساوی با هم شریک باشند آیا فقط باید نقل و انتقال سهام کرد و یا راه دیگری وجود دارد ؟ ثبت شرکت
جواب: می توان جهت فرار از دشواری نقل و انتقال سهام و با توجه به اینکه کسی از شرکت خارج نمی شود سرمایه شرکت را به ۱۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰ريال افزایش داد در نتیجه تعداد سهام به میزان ۵۰۰ سهم با نام افزایش می یابد و به۱۰۰۰ سهم می رسد در نتیجه هر چهار نفر به صورت مساوی و به قرارذیل صاحب سهم می شوند :
پارسا ۲۵۰ سهم با نام
پاشا ۲۵۰ سهم با نام
پوریا ۲۵۰ سهم با نام
علی ۲۵۰ سهم با نام
البته این نوع نقل و انتقال از طریق افزایش سرمایه در شرکت های مسئولیت محدود هم به همین طیق کار ساز است .
سوال: می خواهیم از شریکی در شرکت به خاطر استفاده از مدارک تحصیلی ایشان وارد کنیم اما نمی خواهیم هیچ دخل و تصرفی در سود و زیان داشته باشد ضمنا هر موقع که خواستیم ایشان خارج شود ؟ ثبت شرکت
جواب :
حتما باید این شریک جدید در یکی از دفترخانه های رسمی وکالت بلاعزل گرفته شود و در وکالت کلمه حضور در مجامع وجلسات هیئت مدیره و امضای خروج موکل قید شود تا بعد ها نسبت به سهم خود مدعی نشود فراموش نکنیم چه در مسئولیت محدود و چه در سهامی خاص اگر فردی حتی ۱ سهم از ۱٫۰۰۰٫۰۰۰سهم شرکت و یا ۱۰۰ تومان سهم الشرکه داشته باشد، فقط با رضایت و امضای ایشان ذیل دفاتر ثبتی می توان نسبت به خروج ایشان اقدام نمود و به هیچ عنوان بدون اذن ایشان نمی توان اقدام به واگذاری سهام ویا سهم الشرکه و خروج فرد کرد، خروج غیر قانونی افراد از مصادیق بارز کلاهبرداری می باشد .
افزایش سرمایه در شرکتهای سهامی خاص
در ابتدا ثبت به این نکته اشاره کرد که موسسین ۳۵%سرمایه ای که اعلام میکند را باید در حساب بلوکه کنند حال در افزایش سرمایه این درصد به ۱۰۰% افزایش می یابد وسهامداران در صورت داشتن تقاضای افزایش سرمایه می بایست ۱۰۰% مبلغ مورد تقاضا را بلوکه کنند .
مثال : شرکتی دارای ۱۰٫۰۰۰٫۰۰۰ ريال سرمایه می باشد و تقاضای افزایش سرمایه به ۱٫۰۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰ ريال را دارد قانون در این مورد چه می گویید ؟
جواب : در صورتی که تصمیم به افزایش گرفته شود پس از کامل کردن تعهد ۶۵% از باقیمانده ۳۵%در بدو تاسیس هر یک از شرکاء به میزان سهام در خواست در حساب جاری شرکت مبلغ را نقدا بلوکه کرده و مجموع این واریزی ها می بایست ۹۹۰٫۰۰۰٫۰۰۰ريال باشد . پس از تسلیم فیش ها و نامه های مبنی بر واریز مبلغ افزایش سرمایه صورت میگیرد . ثبت شرکت
سوال: فردی با شما تماس میگیرد و از شما در این مورد تقاضای راه حل دارد به عبارت ساده تر شرکاء قادر به بلوکه کردن ۹۹۰٫۰۰۰٫۰۰۰ريال در در حال حاضر نیستند آیا راه حلی وجود دارد یا خیر ؟ ثبت شرکت
جواب : بله ،این کار را می توان از طریق افزایش سرمایه مطالبات میگویند و بدون واریز هیچ مبلغی سرمایه را افزایش می دهیم در ضمن حق تقدم در افزایش سرمایه با سهامداران قبلی است و در صورتی که آنها نخواهند که در افزایش شرکت کنند باید رضایت خود را اعلام کنند . ثبت شرکت
انحلال در سهامی خاص
قوانین در مورد انحلال شرکت سهامی خاص به مانند مسئولیت محدود است یعنی همان تعیین نمودن مدیر تصفیه و دادن البته در صورت اکثریت بودن نیز حداقل ۵۱% لازم است وجود اکثریت عددی هم فراموش نشود (ماده ۱۰۱) ثبت شرکت
صورتجلسه هیئت مدیره
تعیین سمت اعضای هیئت مدیره و دارنگان حق امضاء به عهده این جلسه است.
توجه
تعیین مدیران با مجمع عادی است فقط دادن سمت با جلسه هیئت مدیره است . ثبت شرکت
توجه
جلسات هیئت مدیره فقط با اکثریت عددی اعضاء هیئت مدیره تشکیل میگردد.
صورتجلسه ای مخصوص را می طلبد لذا حتی از خواننده گرامی تقاضا میگردد در صورتی که مشتری از شما درخواست هرگونه تغییراتی کرد حتما نوع شرکت پرسیده شود خصوصا در مورد ورود و خروج در مسئولیت محدود و نقل و نتقال سهام بین افراد در سهامی خاص.
نکته
همواره نباید شرکاء جهت تشکیل شرکت افراد حقیقی باشند چه در شرکتهای سهامی و چه در مسئولیت محدود در برخی اوقات این مکان وجود دارد که دو شخصیت حقوقی و یا به عبارتی دو یا چند شرکت یا حتی چند شرکت یا شخص حقیقی اقدام به تاسیس شرکت کنند.
در این مورد متقاضی از واژه هایی چون جوینت یا کنسرسیوم ( که البته بیشتر مربوط به ترکیب یک یا چند شرکت ایرانی با چند شرکت خارجی است) هولدینگ و غیره استفاده کنند.
مثلا تصور کنید که شرکت، تصویر روشن و ابنیه ماندگار و آقای حامد رسام بخواهند شرکتی کنند. فقط کافی است که دو شرکت تصویر روشن وابنیه ماندگار ۲ نفر را از بین شرکاء خود یا خارج ازآن به عنوان نماینده انتخاب کند و این اختیار را با دادن نامه ای به آنان بدهند در نتیجه اگر برای مثال سرمایه ۱۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰ريال و نوع شرکت را محدود فرض کنیم به صورت ذیل می شود شرکاء شرکت به قرار زیرند.
شرکت تصویر روشن به نمایندگی علی پاینده به سمت مدیر عامل و عضو دارای(۴۰%)۴۰٫۰۰۰٫۰۰۰ريال سهم الشرکه شرکت ابنیه ماندگار به نمایندگی آروین دشتی به سمت رئیس هیئت مدیره و دارای(۳۰%)۳۰٫۰۰۰٫۰۰۰ريال سهم الشرکه که آقای حامد رسام به سمت عضو هیئت مدیره با (۳۰%)۳۰٫۰۰۰٫۰۰۰ريال سهم الشرکه .
نکته
در صورتی که یک فرد ایرانی با یک خارجی تصمیم به ایجاد شرکتی در ایران بگیرند فقط کافیست پاسپورت شخص خارجی ترجمه رسمی شود و او نیز ذیل مدارک را امضا بزند در پاسپورت مهر ویزا ایران خورده باشد.
توجه داشته باشید با توجه به تصویب قانون جدید هیچ منعی برای ثبت شرکت ۱۰۰درصد خارجی وجود ندارد و می توان در تهران شرکتی ثبت کرد که کلیه اعضاء آن خارجی باشند.
ج) شرکت تضامنی
یکی دیگر از انواع شرکت هایی که در قانون تجارت بدان اشاره شده و توسط اداره ثبت شرکت ها می توان به ثبت آن اقدام کرد شرکت تضامنی است ، این شرکت بالاترین بار کیفری را برای هر یک از شرکاء دارد و به این علیت است که معمولا توسط خانواده ها و شرکای بسیار امین ایجاد میگردد در این شرکت ۲ قانون وجود دارد . اول اینکه مسئولیت کیفری هر یک از شرکاء به میزان نا محدود است برای مثال اگر ۳ نفر شریک به میزان مساوی در این نوع شرکتها شریک باشند و مثلا این شرکت ۹٫۰۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰ريال بدهی به بار بیاورد اینطورنیست که هر کس مسئول پاسخگویی وجبران طلب به میزان ۹٫۰۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰ريال است .
دوم اینکه در نامگذاری این شرکتها از نام خانوادگی یکی از شرکاء به علاوه واژه شریک یا شرکاء یا بردارن استفاده می شود مثلا شرکت تضمانی یاشار منجم و شرکاء
نکته
درصورتی که فردی با شما تماس گرفت و از شما خواست که حتما نام خانوادگی ایشان در نام شرکت باشد می توانید این نوع شرکت را پیشنهاد کنید چون در سایر شرکتها (محدود و خاص ) این کار خلاف قانون است کلیه قوانین و نوشتار صورت جلسات وحد نصاب ها و غیره در شرکت های تضامنی عینا مسئولیت محدود است و اگر در نام شرکتی به طور اتفاقی از نام فامیل شرکاء استفاده گردد آن شرکت به خودی خود تابع مقررات شرکتهای تضامنی می شود.
د ) موسسه
تعاریف موسسه نیز تقریبا به مانند مسئولیت محدود است اما به کل موسسه یک شخصیت حقوقی است که حق انجام اموری تجاری نظیر خرید و فروش و یا واردات و صادرات را ندارد در صورتی که این موارد جزء لاینفک شرکت های محدود به خاص است .
معمولا موسسه جهت انجام هر نوع خدمات تاسیس میگردد مثل خدمات برق رسانی ، خدمات چاپی خدمات نگهداری تاسیسات و غیره .
ه )کارت بازرگانی
کارت بازرگانی به کارتی اطلاق می گردد که دارنده آن بازرگان محسوب شده و عضو اتاق بازرگانی است ومی تواند به طور قانونی اقدام به واردات و صادرات به میزان بیشتر از حد معمولی که افراد معمولی توانائی آنرا دارند نماید .
مراحل اخذ آن نیز به این صورت استکه ابتدا اظهار نامه آن در ثبت شرکت ها ثبت وسپس به سایت مراحعه کرده و مدارک قانونی را پرینت میگیریم .
ضمنا توجه داشته باشید محل مورد نظر توسط کارشناس اتاق بازرگانی بازدید خواهد شد.
توجه
شرکتی و یا فردی که متقاضی اخذ کارت بازرگانی است اولا می بایست آدرسی که می دهد دارای سند مالکیت یا اجاره نامه محضری ،ثانیا نباید مدیر عامل یا فرد متقاضی سوء سابقه کیفری داشته باشد ، ثالثا چک برگشتی نداشته باشد .
فردی با ما تماس میگیرد و اطلاعات در مورد کارت بازرگانی می خواهد چگونه جواب بدهیم اولین سوالی که از او باید بشود این است که کارت بازرگانی شخصی تقاضا دارید و یا شرکتی؟
در صورتی که تقاضای دریافت کارت بازرگانی شخصی داشتند باید حداقل مدرک دیپلم و۲۵ سال سن داشته باشد .
در نتیجه مدارک را مجددا مرور می کنیم.
الف) کارت بازرگانی شخصی
ثبت شرکت ها،موسسات،موسسات غیر تجاری،مالکیت صنعتی،رتبه بندی – قسمت دوم
مراحل ثبت شرکت مسئولیت محدود در اداره ثبت شرکت
پس برابر با اصل کردن وکالت و کپی شناسنامه شرکاء توسط موسسه و پس از اسکن کردن کلیه مدارک شناسایی و سوءپیشینه درسایت رسمی اداره ثبت شرکتها ورود اطلاعات انجام شده و معمولا پس از چند روز تعیین نام انجام می شود و ب توجه به تراکم کار در اداره ثبتشرکت های بین ۱۵تا۴۵ روز زمان می برد تا کار انجام شود البته همواره پس از یک ماه پیش نویس اگهی و اساسنامه و تقاضانامه وشرکت نامه حاضر شده و پس ازتایید توسط کلیه شرکای منجر به ثبت شرکت خواهد شد .
توجه شود یک سری موضوعات هستند که نیازی به تاییدیه دارند و این تاییدیه ها توسط موسسه اخذ خواهد شد برای مثال موضوعات :نرم افزاری ،شبکه ،مخابرات ،بازاریابی ،انفورماتیک ،سرمایه گذاری ، تحقیقات و پژوهش ، گردشگری و برگزاری تور و بازسازی ابنیه تاریخی ،تجارت الکترونیک ،محیط زیست ، راه اندازی باشگاه های ورزشی و مسابقات مربوط توجه داشته باشید مدت زمان اعتبار سوءپیشینه برابر با اصل اخذ شود .
روزنامه رسمی ثبت شرکت مسئولیت محدود
یکی از اسنادی که توسط قوه قضاییه چاپ می شود و بیانگر ثبت رسمی شرکت هاست ، روزنامه رسمی نام دارد و معمولا ارگانهای وسازمانهای دولتی از شرکتهای روز نامه رسمی آنها را می خواهند. روزنامه رسمی به ماندد روز نامه کثیر الانتشار نیست که در سطح شهر توزیع گردد ضمنا در این روزنامه به غیر از آگهی تاسیس شرکتها، تغییرات شرکتهای و همچنین تقاضای ثبت علامتهای تجاری نیز یافت میشود.
شرکت چند وجهی و یا چند منظوره
شاید در مواقعی متقاضی از ما درخواست ثبت شرکت و یا راهنمایی در خصوص شرکت چند وجهی و یا چند منظوره بنماید این واژه ها در قانون تجارت تعریفی ندارد و در واقع به شرکتهایی که همزمان ۲یا چند فعالیت را باهم انجام می دهند چند منظوره یا چند وجهی میگویند.این شرکت ها میتوانند به صورت محدود و یا سهامی خاص ثبت شوند و حسن آن در اداره دارائی ایست که به واحد مشخصی سپرده نمیشوند و توسط ممیزان جدید ممیزی میگردند .
ب)شرکتهای سهامی خاص(joint stock)
شرکت سهامی خاص هم نوعی از انواع شرکتهای تجاری است که بین سه تا چند شریک تشکیل می گردد و به تعدادی سهام تقسیم شده و مسئولیت کیفری هر یک از شرکاء بنا به تعداد اسمی سهام ایشان نامحدود است که وجود بازرسین در این نوع شرکت های الزامی است
با توجه به ماده ۱۰۱ قانون تجارت(این ماده قانون تجارت اصلی ترین ماده در تشکیل مجامع شرکتهای سهامی خاص است)
حداقل سهامدارن ۳ نفر بالای ۱۸ سال میباشد.
حداقل سرمایه ۱٫۰۰۰٫۰۰۰ ريال میباشد .
درصد شراکت در این نوع شرکت ها بر مبنای سهام است برای مثال اگر شرکتی دارای ۱۲۰٫۰۰۰٫۰۰۰ ريال سرمایه باشد و بخواهد به میزان مساوی بین سه نفر تقسیم گردد می توان این سرمایه را به ۱۲۰۰ سهم ۱۰۰٫۰۰۰ ريالی تقسیم و بین سه نفر هر یک ۴۰۰ سهم تقسیم کرد در همین مثال سهام می تواند ۱۰۰،۱۰،۱۲۰٫۰۰۰،۱۲۰۰،۱۲۰ هم باشد .
در کل قوانین بین شرکت مسئولیت محدود و سهامی خاص تا حدی شبیه می باشد .
این شرکت نیز باید در مجمع عمومی موسسین اساسنامه خود را تصویب کند معمولا این اساسنامه چاپی و مشتمل بر ماده است .
سمت های موجود در سهامی خاص عبارتند از: مدیر عامل،رئیس هیئت مدیره ، نایب رئیس هیئت مدیره ،که البته سمت رئیس در سهامی خاص الزامی است و یک نفر نمی تواند رئیس و یا نایب رئیس همزمان باشد .
فقط مدیر عامل شرکت سهامی خاص می تواند از خارج از سهمداران و هیئت مدیره انتخاب شود مدیران در سهامی خاص به مدت ۲ سال انتخاب می شوند وبازرسین به مدت یک سال کلیه محدودیت ها و تعاریف در سعامی خاص همان است که در محدود بدان اشاره شد مگر مواردی که بنا به اختلاف توضیح داده می شود.
مدارک لازم حهت تشکیل نیز ۲ سری اساسنامه ،۲برگ اظهار نامه می باشد و کپی اصل یا برابر اصل شناسنامه افراد و کارت ملی وقانون برای کپی شناسنامه مانند مسئولیت محدود توسط وکلاء برابر اصل می گردد ضمنا سوء پیشینه هیئت مدیره وبازرسین هم مورد نیاز است.
در مورد شرکت های سهامی خاص توجه گردد که حتما باید ۲ بازرس داشته باشند این بازرسین وظیفه گزارش وجود خلاف در شرکت و تخطی هیئت مدیره از اساسنامه به مراجع ذیصلاح و سهمداران و تصویب تراز و صورت های مالی را دارند بازرس اول را بازرس اصلی بازرس دوم را بازرس علی البدل می نامند البته هیچکدام از این دو نفر به هم ارجحیت ندارند فقط کافی است بدانیم که نام خانوادگی وفامیل بازرسین نباید با اعضا هیئت مدیره یکی باشد .
ضمنا سهامداران هم در صئرتی که عضو هیئت مدیره نباشد می توانند بازرس شوند قوانین در مورد موضوعات مجوزی و کارکنان دولت و افراد زیر ۱۸ سال همان است که در محدود به آن اشاره شد.
شرکت سهامی خاص به هر میزان که اعلام سرمایه نماید حداقل %۳۵ آنرا به مدت یک هفنه تا ۱۰ روز در حساب شرکت در شرف تاسیس مسدود نماید که این مبلغ بعد ازیک هفته که شرکت ثبت شد توسط شرکاء قابل برداشت می باشد .
سهام شرکتهای سهامی خاص به سهام با نام و بی نام و ممتازتقسیم میشود در نتیجه در صورتی که فردی جهت تشکیل شرکت سهامی خاص سوال نمود :
الف) حداقل باید ۳ نفر سهامدار باشند و ۲ نفر بازرس که بازرسین می توانند سهام دار باشند یا نباشند .
ب)۳۵% سرمایه شرکت را باید در حساب واریز کنند برای مثال اگر سرمایه شرکت ۱۰٫۰۰۰٫۰۰۰ريال باشد ۳٫۵۰٫۰۰۰ريال توسط سهامداران به حساب ریخته می شود پس از یک هفته قابل برداشت است .
ج)مدارک را امضا می کنند و شناسنامه و کپی کارت ملی را تحویل می دهند.
د)بهتر است در مورد دچار دوگانگی در تاسیس محدود یا سهامی خاص بود بهتر است که به طریق او را در ابتدا متقاعد به تاسیس محدود کنید چون اولا از هر نظر مسئولیت های کیفری آن کمتر . ثانیا از نظر قوانین و صورت جلسات بسیار ساده تر است در ضمن ضمن مدیران شرکت محدود برای مدت نا محدود انتخاب می شوند اما در سهامی خاص باری مدت دو سال این دو شرکت در چند مورد ذیل با هم اختلاف دارند .
۱-در شرکت سهامی خاص ۳۵% سرمایه واریز می شود اما در محدود نیازی به واریز سرمایه نیست .
۲-حداقل افراد جهت تاسیس محدود ۲نفر و در سهامی ۳نفر +۲ نفر بازرس اصلی و علی البدل
۳-در شرکت های سهامی خاص وجود بازرس الزامی است اما در محدود اختیاری
۴-مدیران شرکتهای سهامی خاص برای مدت ۲ سال منصوب می شوند اما در محدود برای مدت نامحدود
۵- مسئولیت کیفری شرکاء در مسئولیت محدود تا میزان سرمایه است اما در سهامی خاص هر کدام به میزان مبلغ اسمی سهام
_ در مسئولیت کیفری سهام داران در شرکت های سهامی خاص مثالی می زنیم:
پارساو پایا و پاشا در یک شرکت سهامی خاص که سرمایه آن ۱۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰ريال منقسم به ۱۰۰سهم ۱٫۰۰۰٫۰۰۰ريالی زیان به بار می اورد آیا مسئولیت شریک هستند .
پارسا ۳۰سهم پایا ۲۰ سهم پاشا ۵۰ سهم
حال این شرکت ۱٫۰۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰ ريال زیان به بار می آورد آیا مسئولیت شرکاء تا میزان سرمایه است یا خیر
جواب
خیر هر کدام به میزان سهام تا سقف مبلغ بدهی مسئولیت دارند و ربطی به میزان سرمایه ندارد و هر کدام به میزان ذیل مسئولیت کیفری دارند :
پارسا ۳۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰ريال
پایا ۲۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰ريال
پاشا ۵۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰ريال
منظور از مسئولیت کیفری این است که در صورت عدم پرداخت بدهی توسط اشخاص و ناتوانی آنان در استرداد وجوه دجار مسائلی چون زندان و حبس و سند وثیقه جهت آزادی میشوند و حتما به هر ترتیب باید بدهی پرداخت و یا رضایت طلبکار حاصل شود ضمنا هر شرکتی سهامی خاص یک روزنامه کثیر الانتشاز را مثل ایران و همشهری و ابرار به عنوان روز نامه کثیرالانتشار خود معرفی میکند که کلیه اگهی های شرکت در آن قید می گردد. هر شرکتی اعم از محدود و خاص و غیره موظف هستند بلافاصله پس از ثبت اقدام به اخذ دفاتر قانونی که شامل دفتر روزنامه و دفتر کل می باشد اقدام کنند .
منظور از این دفاتر نوشتن هزینه ها و درآمد ها و دارائیهای شرکت در آنهاست که درپایان سال به ممیز مالیاتی خود تحویل دهند .ضمنا هر شرکتی که اقدام به اخذ دفاتر قانونی نکند می بایست مالیات علی الراس بپردازد و دارای جرائم ویژه عدم داشتن دفاتر قانونی خواهند شد که مبلغ آن معمولا بالای ۵۰۰ هزار تومان است.
سهام در شرکت هایسهامی خاص بر۳ قسم است :
سهام با نام
سهام بی نام
سهام ممتاز
سهام با نام سهامی است، که معمولا شرکت های سهامی خاص از آن استفاده می کنند و به نام اشخاص است و انتقال آن در صورتی میسر است که ۴% از ارزش اسمی آن به دارائی پرداخت گردد.
سهام بی نام سهامی است که میگویند دارنده آن صاحب ،آن است اما درکل هیچ فرقی با سهام بانام ندارد.
سهام ممتاز فعلا در اداره ثبت شرکت نسبت به ثبت آن اقدام نمیشود اما به سهامی اطلاق می شود که صاحب آن دارای سئد تضمین شده می باشد حتی در صورت زیان شرکت ،در صورت سود دهی نیز علاوه بر سود تضمینی سودی دیگر نیز عایدش می شود ضمنا اینکه می تواند با توجه به اساسنامه از حق رای بیشتری برخوردار باشد.
آخرین دیدگاهها